Откриха мъртъв български капитан край Виена

  • 02 февруари 2016 19:03

  • 3929
  • 0
Откриха мъртъв български капитан край Виена
© Gettyimages (архив)

Български капитан, който по-рано днес е бил обявен за издирване, е намерен мъртъв край Виена.

62-годишният Алекси Алексиев е открит близо до стоянката на кораба, който управлявал – товарния „Св. Никола“ след претърсване от страна на австрийската спасителна служба в град Корнейбург. Тялото на капитана било открито в шлюза на реката, пише "Монитор". Новината бе потвърдена от Външно министерство, откъдето обаче не казаха дали е починал от удавяне, от естествена смърт или от насилствена. Мотивът бе, че в момента върви разследване.

До издирвателната операция се стигнало, след като от екипажа пуснали сигнал, че Алексиев е изчезнал, тъй като не се показал по време на закуската на кораба сутринта. Не го намерили и в каютата му, чиято врата се наложило да разбият, защото била заключена.

Последно Алексиев бил видян от колегите си в понеделник вечерта, когато към 20 часа са вечеряли заедно в трапезарията на кораба. След вечеря капитанът казал, че се прибира в каютата си. На сутринта колегите му го потърсили и установили, че е празна и липсва връхното му яке. Веднага са подали сигнал до местните власти, както и до посолството за изчезването на Алексиев. Уведомили са, че не могат да подадат сигнал за човек зад борда, тъй като не са сигурни дали не е излязъл на брега и там да е изчезнал.

Алексиев е капитан с 42-годишна практика на борда и колегите му смятат, че е малко вероятно да е паднал от кораба. Освен това времето било ясно и нямало мокри или хлъзгави участъци по палубата на кораба.

Предишни дни моряците са забелязали, че в близката алея преминават мъже, които описват като бежанци. Една от версиите на колегите на Алексиев преди да бъде открит мъртъв бе, че може да бил спрян на брега от полицейски патрул и тъй като документите му са на кораба, да е бил сметнат за бежанец.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини