Полицаи ''наемат'' орли, за да залавят подозрителни дрони (видео)

  • 02 февруари 2016 12:12

  • 2258
  • 1
Полицаи ''наемат'' орли, за да залавят подозрителни дрони (видео)
© GettyImages

Нидерландската полиция тества идеята за използване на орли при залавяне на безпилотни летателни машини, пише "Фокус", цитирайки CNET.

На официалния YouTube канал на правоохранителната институция е публикуван видеоклип на орел в акция:

Клипът показва обучена птица в закрито помещение. Дронът излита и се носи във въздуха. По указание на треньора си орелът се насочва към летателния апарат, хваща го и го отнася в един от ъглите на залата.

Използването на орли за залавяне на дрони крие потенциални опасности. По-големите по размер машини биха могли да затруднят птиците и треньорите им трябва да вземат мерки за безопасността им. Дронът във видеото обаче не представлява проблем за летящия ловец.

Обучените птици са на нидерландската компания Guard From Above, която описва идеята като „нискотехнологично решение за високотехнологичен проблем.“

Програмата за залавяне на дрони с птици на нидерландската полиция изглежда все още е в опитна фаза. Според материал на IEEE Spectrum тестовете ще продължат няколко месеца. След това ще бъде оценена ефективността на експеримента и ще се вземе решение, дали на птиците да бъдат възложени истински задачи.

Последвайте канала на

Novini.bg
2258 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.02 | 20:54

1
Колкото и голям да е дронът , достатъчно е да има около метър здраво въженце , закрепено със слаб конец за краката на орела .

Добави коментар

Водещи новини