Гръцките фермери затвориха и изходния пункт за България

  • 01 февруари 2016 14:23

  • 1731
  • 3
Гръцките фермери затвориха и изходния пункт за България
© Булфото

Половин час преди да бъде вдигната блокадата на Граничен пункт Ексохи - Илинден, протестиращите гръцки фермери затвориха и изходния за България пункт Промахон - Кулата, съобщи Радио Благоевград.

В 11 часа земеделска техника беше разположена на метри от гишетата за пропускане и контрол на пункта „ Ексохи“ и така беше спряно движението към и от България, отбелязва изданието.

До момента правителството на южната ни съседка не предприема конкретни действия по повод исканията за отмяна на новите данъчни и осигурителни политики в аграрния сектор.

Минути преди протеста българските служители на граничен пункт „Кулата“ са били уведомени от гръцките гранични власти, че от 13.30 за 2-3 часа ще бъде преустановено преминаването на леки коли и автобуси през пункта Промахон - Кулата. За тежкотоварните автомобили блокадата засега е безсрочна. Служители на „Гранична полиция" и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ информират шофьорите на ТИР-ове за ситуацията, а тежките коли се спират в аварийната лента. Ако блокадата продължи по-дълго, товарните коли ще бъдат спирани и във вътрешността на областта, на обособени паркинги.

Последвайте канала на

1731 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
777

2016.02.02 | 08:16

3
КАТО НЯМАТ РАБОТА ЗИМАТА И ЗАПОЧВАТ.....МАЛАШКА МУ РАБОТА....
Боев

2016.02.02 | 08:15

2
Такае сега няма работа и плчат като вдовици за х....... кой ще им плаща дълговете , няма мляко кравата прегоря.
1111

2016.02.02 | 08:15

1
зимата нямат работа само пиене и се чудят как да пречат на другите това не е за първи път всяка година и на главите си да стоят ще плащат данъци няма вече живот без данъци подаръците свършиха само не е ясно как точно граничните пунктове ще им решат проблемите или чакат като на 29 дойдоха някакви автобуси с хора и границата веднага беше отворена

Добави коментар

Водещи новини