Прага постави ултиматум към ЕС за имигрантите

  • 31 януари 2016 10:09

  • 4154
  • 5
Прага постави ултиматум към ЕС за имигрантите
© gettyimages (архив)

Евросъюзът трябва да промени имиграционната си политика до месец. Ако това не стане, ще бъде залят от нова вълна бежанци от Близкия изток и Северна Африка. Това предупреди чешкият вътрешен министър Милан Хованец в интервю за в. "Право", предаде ТАСС.

"Ако до месец не изработим нови правила, е възможна нелегална имиграция в още по-големи размери", посочва той. "В същото време ще има и легална имиграция, защото регистрираните в Германия, Холандия или Белгия 1,1 милиона бежанци ще искат да се съберат със семействата си. По действащите норми те имат право на това. Така в ЕС лесно може да пристигнат три милиона членове на семействата на регистрираните бежанци", изчислява Хованец.

Чехия ще контролира строго изпълнението на споразумението с Турция за предотвратяване на нелегалните пътувания на намиращи се там бежанци в страните от ЕС, допълни чешкият вътрешен министър. Анкара разчита да получи от Брюксел 3 милиарда евро за гарантиране на безопасността на европейските граници.

"Чехия ще трябва да плати на Турция от тези 3 милиарда евро около 30 милиона и желае да знае как тя изпълнява поетите ангажименти", допълни Хованец. Той каза, че с тази задача ще бъде натоварен министърът на външните работи Лубомир Заоралек.

Последвайте канала на

БТА
4154 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.03.08 | 18:42

5
Защо на Турците ще се дават 5 милиарда!?! Парите трябва са се дадат на България, Гърция и Италия... Турците си умират от кеф че Европа се залива с циганьорчета-ислямисти като тях, и само ще вземе 5-те милиарда и почти никой няма да спрат.
asd

2016.02.07 | 20:06

1
Този еврогейски съюз ще се разпадне от криворазбрана либералщина и то простотия. За съжаление, ще ни повлече на дъното и ще сме лесна плячка за новата османска империя.

2016.03.01 | 14:50

4
Кога бе, нямаме търпение, да идва краят му вече!

2016.03.01 | 14:50

3
Поклонихте се на уродите от гейсащ и те ви натресоха тези нашественици! Сега умувате на "високо държавно равнище", докато нашествениците завладяват европейски територии!
AJ4A

2016.03.01 | 14:50

2
Свободата и демокрацията са само за белите европейци християни за останалите атомна бомба! За съжаление масоните които искат да намалят световното население в пъти ще излязат напълно прави!

Добави коментар

Водещи новини