Бежанци съдят Литва

  • 26 януари 2016 15:36

  • 2441
  • 3
Бежанци съдят Литва
© Getty Images/Guliver

Бежанци от Ирак са започнали да съдят властите в Литва, съобщава РИА Новости.

Причините за това били, че департаментът по миграцията отказал да издаде на иракско семейство статут на бежанци, а им предоставил само „допълнителни правна защита”.Такава юридическа формулировка лишава ищците от някои привилегии и гаранции. Те получили право да живеят в Литва само две години вместо пет, предвидени за бежанци. А двугодишната „правова защита” предполага временно убежище и след нейното изтичане иракчаните могат да бъдат върнати в родината им, след като причината за бягството им изчезне.

Литовските власти вече обмислят да обвържат паричните помощи с изучаването на литовски език. Това потвърди литовския вицеканцлер след като посети Стокхолм, за да се запознае със шведския опит.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2441 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.01.28 | 23:31

3
What, the fuck, is this??? Това е все едно да си пуснеш въшки на главата, да си я острижеш и въшките да те осъдят че ги си против техните въшливи права

2016.01.28 | 23:03

2
САМО ТАКА!

2016.01.28 | 02:38

1
Сега целият 'демократично освободен' Ирак трябва да осъди целият ЕС за това че иракчаните не могат свободно да се заселят на европейска територия. След 'осъждането', Ирак ще може да се пресели на европейска земя, като европейците ще бъдат осъдени да плащат издръжка, ток ,вода и жилище на иракчаните докато те станат европейци. А защо не и няколко поколения след това?

Добави коментар

Водещи новини