Земетресение от над 6 по Рихтер в Испания (видео+обновена)

  • 25 януари 2016 07:29

  • 6966
  • 2
Земетресение от над 6 по Рихтер в Испания (видео+обновена)
© Getty Images/Guliver

Силно земетресение беше регистрирано тази сутрин край бреговете на Испания.

Трусът е бил в 6.22 часа българско време, а според американския геологически институт е бил с магнитуд 6,6. Европейският сеизмологичен институт съобщава, че земетресението е било с магнитуд 6,2, предава Нова телевизия.

Епицентърът е на 160 километра югоизточно от Малага. Трусът е усетен по цялото крайбрежие на Андалусия и в Северно Мароко. За сега не е ясно дали земетресението е нанесло щети.

Имало е и втори трус, 12 минути по-късно, който е бил с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер.

Няма съобщения за жертви или големи материални щети по южното крайбрежие на Испания след силното земетресение рано тази сутрин в Средиземно море на 162 км югоизточно от Малага, предаде Ройтерс.

Трусът с магнитуд 6,3 според испанския Национален географски институт е бил последван от шест по-слаби вторични труса. Американската служба за геоложки наблюдения бе съобщила за магнитуд 6,6 на 33 км дълбочина.

Спешните служби в южната област Андалусия написаха в Туитър, че са получили 250 сигнала от разтревожени граждани.Трусовете бяха усетени в цялата област, включително градовете Малага, Кордоба, Севиля и Гранада.  В Мелиля, испанския анклав на мароканския бряг, спешните служби съобщиха, че са получили над 200 обаждания от граждани, предупреждаващи за материални щети в имотите им. Училищата днес ще останат затворени, а медиите съобщиха, че прекъснатото на места електрозахранване постепенно се възстановява.

Последвайте канала на

6966 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
JJIvanov

2016.01.25 | 12:06

2
Тази нощ след труса в Аляска дойде инфо за стресирана плоча в Евро Азия ..ПЛочата е древна нарочно стабилизирана няколко пъти след тежки нашествия на опасни врагове..Едното е преди перма..
първи данни имало готови вулкани

2016.01.25 | 11:03

1
почнаха да пристигат отразени данни за резултати от по тежки проучвания наложили се ... Първо стотици хиляди зверски избити в Сирия и проникнали цели състави на нашественици от отряди ползвани за изтачане на средиземно море в миналото не дават добри резултати..НАмерени са вулкани които могат да се активират за борени часове

Добави коментар

Водещи новини