Испански радиоимитатор си направи шега с премиера Рахой

  • 21 януари 2016 21:46

  • 1095
  • 0
Испански радиоимитатор си направи шега с премиера Рахой
© Gettyimages

Испанският премиер консерватор Мариано Рахой стана жертва на шега от радиоимитатор, който го заблуди, че е премиерът сепаратист на Каталуния Карлес Пучдемон, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Имитаторът на каталунското радио Флаишбак успя да разговаря по телефона с Рахой, представяйки се за Пучдемон, който встъпи в длъжност на 12 януари, и предложи първа среща между двамата лидери. "Мисля, че в понеделник, 25-и, мога да Ви се обадя и според ситуацията, в зависимост от това ще има полагане на клетва или не, можем да определим дата до 24 или 48 часа", отговаря Рахой на човека, когото взема за премиера на Каталуния. Тогава имитаторът разкрива на испанския премиер, че това е шега, на което Рахой отвръща: "Това е несериозно. Вие си решавате какво да правите, но това е несериозно."

Говорителят на парламентарната група на управляващата дясна Народна партия Рафаел Ернандо се възползва от шегата, за да посочи, че тя доказва готовността на Рахой да води разговори и да се срещне с представители на каталунските власти. През последните години опозицията и мнозина испански анализатори обясняват възхода на каталунския сепаратизъм с липсата на диалог между Мадрид и Барселона и неотстъпчивостта на премиера Рахой, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1095 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини