Жилището на шведската външна министърка предизвика скандал

  • 15 януари 2016 17:46

  • 14306
  • 6
Жилището на шведската външна министърка предизвика скандал
©

Шведската министърка на външните работи Маргот Валстрьом изпадна в неловко положение, след като в. "Афтонбладет" публикува подробности за жилището й в Стокхолм, което й е дадено под наем като услуга от синдикат, предаде Франс прес.

В. "Афтонбладет" съобщи, че министър Валстрьом е една от множество високопоставени личности от левицата, настанени в жилища в шведската столица благодарение на синдиката на служителите в териториалната администрация "Комунал". За разлика от останалите наематели, външната министърка не е чакала с години.

Министър Валстрьом реагира незабавно и заяви, че е действала добросъвестно. Тя потвърди, че е взела под наем апартамент от синдиката, но подчерта, че когато са разговаряли, е получила уверения, че те спазват всички правила и процедури и няма да изпревари никого в списъка с чакащите. "Те ме излъгаха по този въпрос. Ядосана съм и разочарована от "Комунал". Това е неприемливо и в мой ущърб", подчерта министър Валстрьом.

61-годишната Валстрьом живее от месец април в апартамента, предложен й от председателката на синдиката Амели Нордстрьом, съобщи говорител на министърката. Тя е най-противоречивата и ярка личност в лявото шведско правителство, отбелязва АФП. Министър Валстрьом поддържа "феминистка дипломация", която й спечели враждебността на Израел и на Саудитска Арабия.

Моралът на политиците е от особена важност в Швеция. През 1995 г. се наложи Мона Салин, която се очакваше да застане начело на влиятелната социалдемократическа партия, да напусне политиката, защото използвала служебна кредитна карта за дребни покупки.
През последните три дни в. "Афтонбладет" публикува разкрития за управлението на синдиката "Комунал", свързан с централната Конфедерация на шведските синдикати, близка до партията на Валстрьом.

Вчера "Комунал" обяви оставката на своя ковчежник Андерш Бергстрьом, който е живеел в безплатно жилище на своя работодател.
Друго разтърсващо разкритие беше описанието на парти с голямо количество алкохол за ръководителите на синдиката, платено от организацията. Звезда на вечерта била порноактрисата Пума Свид, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14306 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.06.16 | 13:45

6
PO TAZI LOGIKA U NAS SA GLUHI I'' SKROMNI ''

2017.06.16 | 13:45

5
Тази дама е самата Дева Мария ако чуете за нашите...
gost

2017.06.16 | 13:45

4
Predstaviate li si v Balgariia,niakoi deputat ili ministar da 4aka red da mu dadat jilischte v Sofiia?
оня с коня

2017.06.16 | 13:45

3
По тия критерии в бг не трябва да има политици.
Никола

2016.01.24 | 18:41

2
Представяте ли си., защото е предредила някой на опашка за апартаменти под наем ще й замине кариерата. Това се нарича пряка справедливост :) нещо което селската душа на БГ депутатите не разбира.
Голям срам от набеждаващи Бюрократи

2016.01.21 | 22:07

1
Ало толкова ли е бедна Швеция че не може да осигури нормално жилище на Външната министърка

Добави коментар

Водещи новини