МВФ: Няма да участваме в третия пакет от гръцката помощ

  • 15 януари 2016 11:53

  • 1909
  • 0
МВФ: Няма да участваме в третия пакет от гръцката помощ
© gettyimages (архив)

Международният валутен фонд (МВФ) няма да отпусне пари за третия пакет финансова помощ за Гърция, предаде Интерфакс.

"На този етап не сме видели изпълнението на реформите и заради това към днешна дата не смятаме да участваме в третия пакет от финансова помощ", е заявила ръководителката на световната финансова организация Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981. Френската юристка подчерта, че приветства политическата воля на правителството в Атина начело с Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли за промени. "Трябва обаче да има и резултати", категорична бе тя.

Един от основните проблеми е пенсионната реформа, предизвикваща недоволство у гърците. Повишаването на възрастта, в която гражданите на южноевропейската страна ще отиват на заслужен отдих, заедно с други промени в социалното и данъчното законодателство са сред условията, срещу които Гърция се очаква да получи 86 млрд. евро.

Пакетът от закони бе одобрен от парламента в Атина през октомври 2015 г., припомня руската медия. От 2010 година Гърция е получила два пакета финансова помощ на обща стойност над 220 млрд. евро. Парите идваха от Европейския съюз и МВФ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини