Марио Монти се подготвя за формирането на правителството си

  • 15 ноември 2011 07:51

  • 512
  • 0
Марио Монти се подготвя за формирането на правителството си
© Интернет

Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна, новият премиер на Италия, се зае с формирането на екипа си, след напускането на Силвио Берлускони, обвинен в намаляване на доверието към страната.

68-годишният Монти, уважаван икономист, започва консултации с основните политически партии и социални партньори, които ще продължат през целия ден, както и в сряда, до представянето на ограничен списък от 12 министри, пише в-к „Паризиен”.

Пазарите одобриха назначението на Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна с рязкото си увеличение на борсата в Милано (+2% увеличение след отварянето на борсата) и ново повишение на лихвите по облигациите на 6.35%, най високото за последните 10 години.

Пресата в Италия откликна на назначението като „смяна на епохата” за страната след 17 години на „берлусконизъм”, Монти символизира „предизвикателство за сериозност” и „нова Италия”.

Последвайте канала на

512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини