Българската следа в парижките атентати остава топла

  • 13 януари 2016 12:40

  • 2326
  • 0
Българската следа в парижките атентати остава топла
© gettyimages (архив)

Разследващите атентатите в Париж продължават да издирват български, сръбски и китайски оръжия, използвани от терористите в нощта на 13 срещу 14 ноември 2015 г., предаде БТА.

Според материали, публикувани от белгийски медии, поне двама души, живеещи на територията на западноевропейското кралство, са поддържали връзка с извършители на шестте атаки във френската столица, при които загинаха над 130 души. Засега следователите се затрудняват да установят всички канали за свръзка между тях, защото са били използвани множество номера на мобилни телефони.

Отчита се, че само един от атентаторите е използвал пет различни номера. Европейските служби за сигурност издирват поне четирима живи участници или съучастници в парижките атентати.

Самоличността на трима от загиналите в атентатите нападатели остава неустановена. Според френските служби поне трима от атентаторите са преминали през Сирия, преди да достигнат Париж, и са навлезли в Европа с потока от имигранти.

Днес полицията откри три жилища, наети в Белгия, свързани с атентатите в Париж от 13 ноември миналата година. Жилищата са били наети в ранната есен за срок от една година с пари в брой. Те се намират в Брюксел, Шарльороа и в околностите на Намюр. На тези три места са открити следи от взривни вещества, както и отпечатъци на трима от терористите. Установено е, че край тези жилища са били засичани два от автомобилите, използвани при нападенията във френската столица.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини