Финландия смекчава позицията си срещу влизането ни в Шенген

  • 14 ноември 2011 18:39

  • 842
  • 1
Финландия смекчава позицията си срещу влизането ни в Шенген
©

Финландия смекчи частично несъгласието си с присъединяването на България и Румъния към Шенген, става ясно от думите на министъра по европейските въпроси Александер Стуб. Холандия обаче остава против приемането на двете страни в зоната за свободно движение, за което е необходимо единодушие в ЕС.

Стуб обяви, че Финландия е смекчила своята позиция и иска компромисно решение.

"Това е двуетапен подход. Първо ще отворим въздушните и морските си граници с двете страни през март, а границите по суша ще бъдат обсъдени през юли", заяви той.

Министърът подчерта, че страната му се опитва да "направи така, че Шенгенската система да бъде непропусклива, и въпросите, свързани с международната престъпност, върховенството на закона и мерките за борба с корупцията, да бъдат решени", предаде БНР.

Макар че държавите от Шенген се съгласиха през септември, че София и Букурещ са изпълнили изискванията за присъединяване към зоната за свободно движение, Холандия твърди, че България и Румъния не полагат достатъчно усилия в борбата с корупцията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
842 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
lud

2011.11.15 | 09:03

1
oooo sydbata e jestoka, jivota e krygovrat, neshtata se obryshtat... shte doide don kogato moreto shte gi zalee i togava te shte se molqt da idvat pri nas... i neka togava ima spravedlivost

Добави коментар

Водещи новини