Неонацистки убийства шокираха Германия

  • 13 ноември 2011 21:09

  • 3216
  • 3
Неонацистки убийства шокираха Германия
©

Германското вътрешно министерство предупреди днес, че в страната възниква "нова форма на крайнодесен тероризъм", след като се появиха подробности за гротесков филм, заснет от неонацисти в източна Германия, в който те твърдят, че са убили десет имигранти между 2000 и 2006 г., предаде Ройтерс.

Властите арестуваха днес 37-годишен германец, заподозрят във връзка с групата, нарекла се във филма "Национал-социалистическо нелегално движение", която вероятно е замесена и в убийството на полицайка през 2007 г. и в бомбения  атентат в турски квартал на Кьолн през 2004 г. Разкритията, които породиха шок и възмущение в Германия, започнаха, когато полицията откри телата на двама мъже, свързани с крайната десница, в каравана в Айзенах миналата седмица.

Полицията смята, че двамата са се самоубили след неуспешен банков обир. Скоро след това следователите претърсиха изгоряла къща в
Цвикау, използвана от мъжете и от една жена - "Беате Ц", която по-късно сама се предаде. Там те откриха оръжия, използвани при убийството на полицайката и на деветимата дребни търговци, осем от които са от турски произход, а деветият е грък.

Полицията намери също 15-минутен филм, записан на DVD-та, приготвени да бъдат разпратени до ислямски културни организации и медии. Сп."Шпигел" публикува кадри от филма, който показва телата на жертвите и разиграва анимационни сцени от убийствата с помощта на...Пинко Розовата пантера. "Обиколка на Германия - девет турци застреляни" гласи надпис в сцена.

Последвайте канала на

БТА
3216 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Националсоциалист!

2013.10.09 | 18:02

3
Хаха, ние идем! Не може да ни спре никой! След като шибаните правителства не вземате отношение по въпроса с престъпността и смрадливите емигранти, тогава ние сами започваме да решаваме този проблем. Какво си мислите, че ще ни спрете да пазим расата си чиста ли? Няма да стане. Вие сте тъпи шибани комунисти и капиталисти, на вас така ви изнася, да говорите против Националсоциалистическото движение, и да закриляте тъпите черни и гадни емигранти. Кур за вас и за тъпата ви толерантност! Смърт!
КРУМ

2013.10.03 | 12:20

2
Някъв линк за видеото на тази огранизация ???
eeeeeeeem

2013.10.03 | 12:19

1
da jivee balgariq smart na rezacite

Добави коментар

Водещи новини