Французите подкрепят плана за отнемане на двойното гражданство на терористи

  • 29 декември 2015 20:39

  • 1744
  • 0
Французите подкрепят плана за отнемане на двойното гражданство на терористи
© Getty Images/Guliver

Плановете за лишаване на хора с двойно гражданство от френското им гражданство при обвинения в тероризъм срещат силна обществена подкрепа във Франция, показва проучване на института Елаб. Френското правителство заяви, че ще се бори за въвеждане на тази мярка въпреки силните критики от левите партии, припомня Ройтерс.

Президентът Франсоа Оланд обяви плана след като ислямисти убиха 130 души при атентатите на 13 ноември в Париж. Решението му предизвика сериозни противоречия в управляващата Френска социалистическа партия. Министърката на правосъдието Кристиан Тобира и бившият премиер Жан-Марк Еро отправиха публични критики.

Анкетата на социологическия център Елаб за телевизия "Бе Еф Ем" показва, че 86 на сто от французите подкрепят плана. Според 67 на сто той не противоречи на принципите на левите партии.

Според сегашния закон само натурализирани граждани могат да загубят френското си гражданство. Разширяването на обхвата на наказанието върху всички французи с двойно гражданство раздели политиците както от лявата, така и от дясната част на политическия спектър, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1744 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини