Въпреки финансовите инжекции, няма подобрение в състоянието на Шуми

  • 29 декември 2015 12:42

  • 6186
  • 0
Въпреки финансовите инжекции, няма подобрение в състоянието на Шуми
© gettyimages (архив)

Състоянието на Михаел Шумахер не се подобрява, въпреки огромните суми, които плаща семейството на Шампиона, предаде ТАСС.

По данни на медията разходите за лекари и процедури близките на германския автомобилист от "Формула 1" възлизат на 500 000 евро всеки месец. По време на активната си дейност Шуми е спестил приблизително 715 млн евро и тези пари на този етап са достатъчни. В същото време обаче съпругата на Шумахер – Корина е обявяла за продажба специално направения за него автомобил "Ferrari FXX Evoluzione", като иска за италианската кола 11,2 млн. евро.

Състоянието е на Шумахер е стабилно, но той все още не може да комуникира и не е състояние да ходи. Най-лошото обаче е, че той не може да възприема какво става около него, допълва руската агенция, която се позовава на френския в. Паризиен.

Мениджърът на състезателя Сабина Кем преди седем месеца обяви за подобрение в състоянието на Шампиона. През декември 2015 г. тя обаче призна, че данните не отговорят на действителността.

Известният италиански бизнесмен Флавио Бриаторе, сътрудничащ си с Шумахер, когато германецът бе част от екипа на "Формула 1" "Бенетон", не иска да се вижда със седемкратния шампион. "Предпочитам да запазя образа на Шуми в съзнанието си, такъв какъвто бе преди травмата", заяви Бриаторе.

Шумахер пострада в края на 2013 при инцидент със ски във Френските Алпи. Той получи черепномозъчна травма и изпадна в кома. Половин година по-късно състезателят дойде в съзнание и в момента се намира в своя вила в Швейцария, припомня руската агенция.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини