Германският президент призова за открити дебати за бежанците

  • 24 декември 2015 10:11

  • 1450
  • 4
Германският президент призова за открити дебати за бежанците
© gettyimages (архив)

Германският президент Йоахим Гаук призова в ежегодното си коледно обръщение към сънародниците си за открити дебати за решаване на бежанската криза в Германия и другите европейски страни, предаде ДПА.

Наред с това президентът предупреди, че прибягването до сила и насаждането на омраза са напълно недопустими. "Различията в мненията не руши живота в една общност, а по-скоро е част от демокрацията", каза президентът, който в Германия има предимно представителни функции, но е широко уважавана фигура. Трайни решения, подкрепени от мнозинството от хората, могат да се постигнат само чрез открити дискусии и дебати, каза Гаук, бивш лутерански пастор в Източна Германия.

Насилието и омразата са недопустими средства за изразяване на несъгласие, каза президентът във връзка с поредица от нападения в Германия напоследък срещу приюти, използвани или предназначени за настаняване на хора, търсещи убежище. "Палежите и нападенията над беззащитни хора са достойни за презрение и трябва да бъдат наказвани", допълни той.

Последвайте канала на

БТА
1450 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.01.04 | 20:10

4
Да си ги прибират бежанците и да си ги взимат на работа ама малко е вероятно че ще искат да работят!

2016.01.04 | 20:10

3
От хора които прекарват живота си по гей паради,суинг клубове и ганг-банг партита морални съвети не приемаме.То е от ясно по-ясно,че без сила няма как да изчистите Европа от мръсната черна зган.Да го духате всички либерали и мултикутуралисти в шибаната Европа.Европейците са най-извратената общност в световен мащаб,така че майната ви на всички.

2015.12.25 | 17:28

2
Тези крайно леви педерасти откраднаха думата либерализъм, те не са истински либерали, АТАКА е по-либерална от тези идиоти.

2015.12.25 | 17:27

1
Поредното шаблонно изказване от някакъв пишман-лидер. Все едно слушам Плевнелийката.

Добави коментар

Водещи новини