Испанските социалисти няма да подкрепят ново правителство на Рахой

  • 23 декември 2015 16:38

  • 1085
  • 0
Испанските социалисти няма да подкрепят ново правителство на Рахой
© gettyimages

Лидерът на социалистите в Испания Педро Санчес каза днес, че партията му ще гласува против ново правителство на министър-председателя Мариано Рахой или неговата Народна партия, с което отхвърли възможността за споразумение между двете основни политически сили в страната, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс и ДПА.

"Испанската социалистическа работническа партия няма да подкрепи Рахой и Народната партия да останат на власт", каза Санчес след среща с премиера. "На изборите испанците се произнесоха за промяна", заяви той. По думите му "социалистите ще работят за това да има ново правителство, правителство на промяната, с прогресивни идеи и възможност за диалог".

Народната партия спечели на изборите най-много места в парламента, но не постигна мнозинство. Санчес не каза кой би трябвало да състави правителството. Според него "това е отговорност на Народната партия, която спечели най-много гласове". По думите му социалистите са против нови избори, които би трябвало да бъдат свикани само "в краен случай".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1085 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини