Словенците на референдум за гейбраковете: Не!

  • 21 декември 2015 09:34

  • 1399
  • 5
Словенците на референдум за гейбраковете: Не!
© gettyimages (архив)

Словенците отхвърлиха на референдум предложението еднополовите бракове да бъдат легализирани, предаде Би Би Си.

При преброяването на 99,9 процента от действителните бюлетини срещу идеята лица от един и същи пол да се вричат във вечна вярност са се обявили 63,48 от участниците в допитването, което се проведе вчера. В същото време се отбелязва, че избирателната активност по време на референдума е била ниска – 36,18 на сто.

"Ние трябва да защитим нашите деца. Може да дадем на хомосексуалистите някои права, като в същото време трябва да запазим традиционното семейство", казва представителката на консервативната партия "Нова Словения - Християнска народна партия" Людмила Новак.

От своя страна президентът на страната Борут Пахор и премиерът Мирослав Церар се бяха обявили в полза на узаконяването на гейбраковете. Парламентът в Любляна през март 2015 г. одобри закон, в който е заложено, че бракът е съюз между две лица, а не само между мъж и жена. Противниците на нормативния акт обаче подеха кампания и можаха да проведат референдум.

Резултатите от допитването забраняват на парламента в едногодишен период да разглежда въпроса за узаконяването на браковете между лица от един и същи пол. Това е вторият референдум по този въпрос в Словения. През 2012 г. жителите на европейската страна отново гласуваха против.

По данни на британската медия еднополовите бракове са легализирани в 18 държави в света, като 13 от тях са европейски.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1399 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
илюминат-ренегат

2016.01.31 | 22:30

5
Ами прави са хората!Какво е това "еднополови" и тем подобни бракове?Бракът е следствие любовта между мъж и жена с цел продължаване на рода, сиреч създаване и отглеждане на деца.Останалото е РЕПТИЛСКИ изврътенящини!!!
плювню-Рептилски

2016.01.31 | 22:30

4
ама нашия плювню е за гей браковете. Вече си има мъж ,който го праска отзад.
АНТИКОМУНИСТ И АНТИЕВРЕИН

2016.01.31 | 22:29

2
ЕТО ЗА ТОВА ЕВРЕИНА НАЛОЖИ НА СВЕТА И НАЙ ВЕЧЕ НА ЕВРОПА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ КОЯТО СИ Е ЧИСТА ДИКТАТУРА И НЕ РАЗРЕШАВА ЕВРЕИНА ЧРЕЗ НЕГОВАТА ИНСТИТУЦИЯ НАРЕЧЕНА ЕС ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМИ КЪДЕТО И ДА Е.ЗАЩОТО ТРЪГНЕ ЛИ ДА ГОВОРИ НАРОДА-ТОЙ Е ВИНАГИ СРЕЩУ ТОВА КОЕТО ИСКА ЕВРЕИНА.ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКОГА РЕФЕРЕНДУМИ..НЯКОЙ ДА ВИ ПИТА ЗА НЕЩО ? НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЖИВЕЕТЕ В ДЕМОКРАЦИЯ--ЕС Е НОВИЯ СССР

2016.01.31 | 22:29

3
ПО-ЗЛЕ Е!!!

2016.01.31 | 22:28

1
Къде е смисъла да има еднополови бракове? Бракът е религиозна концепция, която описва свещеният съюз между мъж и жена. Ако хомосексуалистите настояват за признание на тяхната връзка пред закона то в такъв случай трябва да се измисли нов вид съюз, а не да се адаптира стара рамкова система.

Добави коментар

Водещи новини