Забраниха на италианка да се приближава до дома си заради системно насилие над съпруг и дъщеря

  • 19 декември 2015 08:14

  • 1856
  • 0
Забраниха на италианка да се приближава до дома си заради системно насилие над съпруг и дъщеря
©

Съдът разпореди на 47-годишна италианка да напусне семейното огнище и й забрани да се приближава до дома си заради системен побой, обиди и насилие над съпруг и малолетна дъщеря, предаде БТА, цитирайки местни медии.

Името на жената не се съобщава, а в информациите се уточнява, че нейното постоянно местожителство е община в Апенинския дял на областта Реджо Емилия. Дъщерята била принудена да спи с нож под възглавницата от страх, че ще бъде нападната посред нощ от буйстващата под влиянието на алкохола майка. Насилието продължавало от години, но семейството не се оплаквало с надеждата, че жената ще преодолее кризисния период. Накрая съпругът не издържал и се обърнал към карабинерите, като изтъкнал, че се опасява да не се случи нещо лошо на дъщерята.

Срещу жената е повдигнато обвинение в малтретиране на семейството с нанасяне на телесни повреди, което е утежняващо вината обстоятелство. Прокуратурата допълнително е поискала от съдията по предварителното производство последствената да бъде изолирана от семейното огнище със забрана да се приближава до жилището.

Домашното насилие е широко разпространено явление в Италия. Въпреки това липсва национален надзорен орган и, при отсъствието на жалба до съдебните власти или до органите за обществен ред, противодействието се води на доброволни начала чрез неправителствени организации. Официална статистика се изготвя епизодично и последните данни на Националния статистически институт датират от 2006 година. Те са изготвени въз основа на телефонна анкета сред представителна група от 25 хиляди жени на възраст от 16 до 79 години. Заключението е, че една на всеки три италианки е жертва на някоя от формите на домашно насилие - физическо, психологическо, икономическо или сексуално. Досега не са известни данни за мъже, станали жертва на домашно насилие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини