Баварският премиер Зеехофер разкритикува санкциите срещу Русия

  • 18 декември 2015 14:15

  • 1835
  • 2
Баварският премиер Зеехофер разкритикува санкциите срещу Русия
© Getty Images/Guliver

Хорст Зеехофер, баварският премиер, оформящ се като основен съперник на канцлера Ангела Меркел, разкритикува в публикувано днес интервю вероятното удължаване на западните санкции срещу Москва. Той заяви също, че скоро ще се срещне с руския президент Владимир Путин, предаде ДПА.

"Трябва да си зададем един въпрос. Искаме ли санкциите да продължават до безкрай или е време да говорим за тях", каза баварският премиер. Зеехофер, 66-годишният лидер на ХСС, традиционния съюзник на християндемократите на Меркел, никога не се е кандидатирал за канцлер, но нееднократно е влизал в конфликти с Меркел по политически въпроси.

"Определено няма никакво съмнение, че се нуждаем от Русия, ако искаме да гасим пожари по света", заяви той в публикувано днес интервю за ДПА. Зеехофер каза, че е планирано да се срещне с Путин на 4 февруари в Москва и посочи, че двамата имат доста теми за обсъждане - бежанците и премахването на причините за бягството им, ситуацията в сферата на сигурността в много региони по света, Украйна и санкциите. Зеехофер заяви също, че ще посети Русия още веднъж през 2016 г. заедно с делегация на баварски износители.

Последвайте канала на

1835 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.07 | 14:02

2
Хм първо Италия, сега почва и Германия.Ех, кога Европа най-накрая ще стане самостоятелна във военен и политически план, това е въпроса.

2016.01.07 | 14:02

1
Я ,попитай "независимия "БОКО !От него нищо не зависи !На за тая сметка има бузки ,горни и долни !За пошляпване !

Добави коментар

Водещи новини