Глобиха евродепутат, гласувал от името на Марин льо Пен

  • 17 декември 2015 18:59

  • 881
  • 0
Глобиха евродепутат, гласувал от името на Марин льо Пен
© Getty Images/Guliver

Член на Европейския парламент (ЕП) бе глобен с 1575 евро днес, защото е гласувал от името на водачката френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен в нейно отсъствие и това е нарушение на правилата на ЕП, предаде ДПА.

Крайнодесният депутат от Холандия Марсел де Граф ще бъде лишен от дневно възнаграждение за пет дни, след като ЕП извърши проверка на твърденията, че той е гласувал четири пъти с картата на Льо Пен, докато тя е излизала за малко на пленарната сесия през октомври.

Дневното възнаграждение на европейските депутати е към 315 евро и покрива разходите им за хотели и храна, посочи говорител на ЕП.
Друг европейски депутат, Анна Кораца Билт, посочи в изявление от днес, че нейният колега Никола Бай, генерален секретар на партията на Льо Пен Национален фронт, също е гласувал от името на крайнодесния лидер. "Каза ми го лично", добави Билт.

Председателят на ЕП Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден ще разговаря с Бай, за да установи дали това е истина, каза говорителят на ЕП и добави, че проверката по случая продължава, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини