Снимки с отрязани глави в телефоните на бежанци в Норвегия

  • 15 декември 2015 14:39

  • 4179
  • 3
Снимки с отрязани глави в телефоните на бежанци в Норвегия
© Getty Images/Guliver

Снимки на „екзекуции" и „отрязани глави" има предимно в телефоните на стотици търсещи убежище сирийски бежанци, които влизат в Норвегия. Това станало ясно след претърсване на личните вещи и телефоните на бежанците след пристигането им на границата. Запечатаните екзекуции са извършвани от джихадистите на "Ислямска държава", съобщава Дарик.

Имало снимки също така на мъртви деца и други жертви на войната, престъпления и тероризъм. Били открити и редица снимки на знамена на ИД, както и символи на други терористични организации, допълва норвежкият вестник "Nettavisen".

Ерик Хогланд, началник на норвежката програма за бежанците, допуска че наличието на снимките в телефоните може и да е по невинни причини. Желаещите убежище може би носят тези доказателства като свидетелство за ужасите, от които се опитват да избягат. Но също така може да използват ужасните кадри за улесняване на преминаването си през контролираните от джихадисти райони.

Според полицейски източници големият брой нахлуващи към Норвегия бежанци от лятото насам означава, че проверките за сигурност са по-разхлабени и не се проверява миналото на хората, които влизат в страната. Служителите от имиграционната полиция на Норвегия са принудени да работят извънредно и под голямо натоварване поради големия брой желаещи да получат убежище в страната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4179 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.01.13 | 00:34

3
Те какво са очаквали да има в тези маймунски телефони - снимки от лаборатория за нанотехнологичен ядрен синтез ли?!

2016.01.13 | 00:34

2
BYAGAT OT EDIN DA PODPALYAT DRUG UJAS.NE MI SE MISLI
бог да ни пази

2016.01.13 | 00:34

1
Света е,психясал.Не отива на добро

Добави коментар

Водещи новини