Берлин готви водни оръдия срещу бежанци

  • 15 декември 2015 13:49

  • 2652
  • 3
Берлин готви водни оръдия срещу бежанци
© gettyimages (архив)

Германската полиция може да използва водни оръдия, ако пристигащи от Австрия бежанци предизвикат сблъсъци, предаде РИА Новости.

По данни на берлинския вестник Велт депутатите от коалицията, която подкрепя кабинета на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, са получили план за действие на полицията на Федералната република, в случай че правителството в Берлин реши окончателно да затвори границите си за бежанците.

Проектът предвижда създаването на три отбранителни линии. Първата ще е на самата граница с Австрия и се предлага затварянето на всичките 60 големи пропускателни пункта по реките Ин и Залцбах. Ако възникнат безредици, федералната полиция може да употреби сила, като не се изключва и използването на водни оръдия.

На втората линия ще бъдат разложени подразделения на силите за сигурност, чиито служители ще ловят проникналите на територията на Германия чужденци.

На последната линия ще бъдат дислоцирани полицаи от южната федерална провинция Бавария, които ще превозват с хеликоптери заловените имигранти от вътрешността на страната към границите.

Планът е обозначен като извънреден и това означава, че срокът на действие му е между три и седем дни.

На заседание на партията на Меркел - Християндемократически съюз (ХДС) в западния град Карлсруе вчера бе решено да се намали броят на приеманите бежанци. От началото на 2015 г. в Германия до днешна дата са регистрирани над 950 000 бежанци. По-късно днес своята статистика публикува и граничната служба на Европейския съюз - Фронтекс. През първите 10 месеца на т.г. на територията на 28-те са влезли над 1,2 млн. души от Азия и Африка.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2652 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.20 | 09:55

2
Дали на баба Меркел и омръзнаха обрязани !Така е !Може да е баба ,но е жена !

2015.12.20 | 09:56

3
Не наяла се на белия свет на черни салами,голяма част от подръжниците на мигрантите са жени,ако обърнете внимание на това ще се убедите сами.Не се гаси туй що не гасне,за постоянно бушуващия пожар между краката на жените говоря.
дддд

2015.12.20 | 09:55

1
не може , това не е хуманно , меркел ги покани а сега с водни оръдия ще ги стреля / изкуфяла дъртофелница

Добави коментар

Водещи новини