Продължава да стои под въпрос присъединяването ни към Шенген

  • 10 ноември 2011 17:37

  • 838
  • 0
Продължава да стои под въпрос присъединяването ни към Шенген
©

Германия и Франция все още не успяват да убедят партньорите в ЕС за присъединяването на България и Румъния към шенгенското пространство.

Това заяви в Берлин канцлерът на Федералната република след среща с президента на Румъния. С поглед към кризата в Еврозоната Меркел определи нейното решаване като предизвикателство към всички държави в общността.

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се за първи път коментира провалилото се шенгенско разширяване. В края на миналата година именно Берлин и Париж превърнаха в проблем присъединяването на София и Букурещ. Техните аргументи за недостатъци в съдебната система и нерезултатна борба с корупцията, бяха поети по-късно и от други държави. Сега канцлерът на Федералната република подчертава усилията, които тъкмо Германия и Франция полагат, за решаване на въпроса.

Берлин и Париж са изготвили поетапен план за членство. Той обаче все още не се приема еднозначно от всички европейски партньори. Така Шенген остава проблем, съобщи БНР.

По-голяма обаче е драмата в Еврозоната. Затова Меркел смята, че тя изправя пред предизвикателство всички държави от общността, независимо дали са въвели еврото или не. Германският канцлер отхвърли спекулациите, че е възможно изключване от Еврозоната на някои страни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини