Финландия: Провалихме се с интеграцията на бежанците

  • 04 декември 2015 10:08

  • 4347
  • 5
Финландия: Провалихме се с интеграцията на бежанците
© gettyimages

Ние се провалихме се с интеграцията на чужденците, каза финландският здравен министър Хана Мянтюля, пише газета.ру.

"У нас живеят групи, които в продължение на години не могат да бъдат самостоятелни и единственият техен приход са социалните помощи", поясни ръководителят на социалното ведомство. "Не можем да продължаваме с тази политика", категорична бе тя.

Днес Хелзинки обяви, че ще затегне даването на социални помощи на хората, искащи да живеят в северноевропейската страна. Предвижда бежанците вместо да получават пари в брой, да се настаняват в жилища от държавния и местните сградни фондове.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4347 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
dg

2015.12.16 | 15:17

5
Ахаа, най-после ви падна жетона, нали! Ама трябваше да ви го турнат ан*лно преди това.
локо

2015.12.16 | 15:17

4
Не можеш да интегрираш животно, можеш да го опитомиш и то със здрава ръка и то пак си остава животно!!! Не знам какво се чудят!!
гост

2015.12.16 | 15:17

3
Интегрира се човек,чалма не подлежи на интеграция.

2015.12.16 | 15:17

1
А защо изобщо трябва да интегрираме който и да било, може ли някой да ми отговори на този въпрос. Аз не искам да интегрирам никой. Мен никой не ме е интегрирал, аз цял живот съм се борил и съм полагал непрекъснати усилия в страната, в която съм се родил (и за по-високи оценки, и за изпити, и за по-добра работа, и така нататък). Интеграцията е процес, който започва от раждането на човек, средата в която живее (приятели, роднини), училището, университет, работа и така цял живот. Тука нахълтали някакви талибани, били гладни, били не знам си какви си и дай сега да ги интегрираме като им дадем да онождат жените ни, за да не им е скучно...

2015.12.16 | 15:17

2
Точно така много добре казано. Човек като има желание сам ще се адаптира. Не е отговорност на мнозинството да интегрира който и да било индивид. Тези "бежанци" не могат да бъдат продуктивна част от нашето общество. Нямат образование, нямат и необходимата ценностна система. На България не и трябват още цигани.

Добави коментар

Водещи новини