Огнена стачка в Атина

  • 03 декември 2015 15:19

  • 2161
  • 0
Огнена стачка в Атина
© gettyimages

Няколко коктейла Молотов хвърлиха демонстранти по време на днешната стачка в Атина, предаде РИА Новости.

Днес гръцката столица е парализирана от всеобща стачка и протест срещу новия пакет от ограничения в разходната част на бюджета и вдигането на данъците. По време на протестната акция част от демонстрантите започнаха да хвърлят бутилки със запалителна течност по полицаи. Едно от шишетата е попаднало в сградата на финансовото министерство. Все още няма данни за пострадали и нанесени материални щети.

Протестът е заради очакваното днес гласуване на бюджета в гръцкия парламент на бюджета за 2016 г. Предвижда се нови мерки, които се изискват от международните кредитори, за да може страната да получи третия транш в размер на 86 млрд. евро.

Заради затягането на коланите рейтингът на лявата коалиция СИРИЗА на премиера Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли е паднал драстично. Ако на предсрочните парламентарните избори на 20 септември 2015 г. политическата формация получи 35,4% от гласовете, то сега тази партия има одобрението на едва 18,4% от гърците.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини