Атентатор от Париж арестуван в Брюксел? (обновена+видео)

  • 19 ноември 2015 11:10

  • 4016
  • 0
Атентатор от Париж арестуван в Брюксел? (обновена+видео)
© gettyimages

Един от мъжете, окървавили Париж, е задържан в Брюксел, пише газета.ру.

Днес полицията проведе операция, като претърси шест места в белгийската столица. Местни медии съобщиха за задържането на мъж, роден през 1995 г. Вероятно става дума за Билал Хадфи. 20-годишният мъж взриви бомба на Стад дьо Франс на 13 ноември, когато националните отбори на Франция и Германия играеха приятелски мач.

Днес бе съобщено и за атака срещу руски журналисти в брюкселския квартал "Моленбек". Репортер и редактор отразявали една от акциите, но били нападнати от група младежи. Журналистите били бити и се лишили от камерата си, раници и лаптоп. Според един пострадалите били близки до Хадфи.  

Белгийският премиер Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в обяви, че страната ще отдели допълнителни средства за борба с екстремизма. Сумата, която смята бюджетът на западноевропейското кралство да отпусне, възлиза на 400 млн. евро.

Правителството в Брюксел смята да арестува върналите се от бойните полета в Близкия изток, както и да затваря не регламентирани молитвени домове, допълва британската медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини