Потвърдиха, че един от заподозрените терористи е минал през Сърбия

  • 15 ноември 2015 13:01

  • 3577
  • 2
Потвърдиха, че един от заподозрените терористи е минал през Сърбия
© Getty Images/Guliver

Притежателят на сирийския паспорт, който беше намерен до тялото на един от терористите в Париж, е минал през Сърбия минал месец, където е потърсил убежище. Това съобщи сръбското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс и БТА.

"А. А. е бил регистриран в Прешево на 7 октомври т.г., където официално е поискал убежище”, се казва в съобщение на министерството. По-рано информацията беше съобщена от сръбския вестник "Блиц".

25-годишният Ахмад Алмохамад бързо е напуснал Сърбия и е преминал в Хърватия, а оттам в Австрия. Загребският вестник "Вечерни лист", цитиран от ДПА, съобщи, че същият човек е влязъл в Хърватия от Сърбия и се е регистрирал в центъра Опатовац на 8 октомври. Неговото име не предизвикало тревога, което означава, че за него е нямало международни данни, че е заподозрян, пише изданието.

В събота гръцките власти обявиха, че паспортът е на бежанец, който е пристигнал на гръцкия остров Лерос на 3 октомври. Сръбските власти обявиха, че проверката е потвърдила, че данните на Алмохамад съвпадат с тези на лицето, което на 3 октомври е било идентифицирано в Гърция. За него няма издадена заповед за арест от "Интерпол", допълват още от сръбското министерство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Стек

2015.11.17 | 11:39

2
Спокойно може да се каже, че вече Европа е пълна с терористи... ще ставе все по страшно за западна Европа...заради тяхната гейска хуманност и толерантност . Мисля си, че всичко случило се досега върви по план и се задава една голяма война за преразпределяне на света...като мотива ще е “Тероризма“
Az

2015.11.15 | 17:11

1
НАЙ-ПОСЛЕ ИЗПИСАХТЕ ИМЕТО МУ ПРАВИЛНО.

Добави коментар

Водещи новини