Откриха оръжие в една от колите, използвани от терористите в Париж

  • 15 ноември 2015 12:43

  • 1814
  • 0
Откриха оръжие в една от колите, използвани от терористите в Париж
© Getty Images/Guliver

Френската полиция е открила оръжие в конфискувания „Сеат”, използван от терористите в серията трагични атаки в столицата Париж, съобщава германският вестник "Ди Велт", позовавайки се на информация от телевизионния канал BFMTV.

Детайли за намереното оръжие към момента не са известни.

По данни на френските служби с автомобила вероятно се е придвижвала една от терористичните групи, отговорна за нападението в Париж.

Междувременно стана ясно, че два автомобила с белгийска регистрация са били замесени в снощните атентати в Париж. Тези данни бяха потвърдени в изявления на френския главен прокурор Франсоа Молен и на белгийския правосъден министър Кун Хенс. Според изявлението на Молен, единият от автомобилите - черен "Сеат" - е бил използван при стрелбата, открита срещу няколко питейни заведения и ресторанта в Париж.

Прокурорът описа минута по минута движението на този автомобил, установено от камерите за наблюдение. Описанието показва, че терористите са спирали пред заведенията, стреляли са безразборно, след което са продължавали пътя си до следващото заведение. "Сеат"-ът е бил изоставен в парижките гробища "Пер-Лашез", уточни министър Хенс.

Вторият автомобил - "Фолксваген Поло" - е бил намерен в района на концертната зала "Батаклан", където бяха взети заложници от терористи-камикадзе. Установено е, че този автомобил е бил нает от френски гражданин, който живее в кв. "Моленбек" в Брюксел. По-късно французинът е бил установен и задържан в трети автомобил с още двама белгийци при опит да влезе в Белгия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини