Франсоа Оланд започна екстрено заседание заради атаките в Париж

  • 14 ноември 2015 10:42

  • 1822
  • 2
Франсоа Оланд започна екстрено заседание заради атаките в Париж
© gettyimages

Екстрено заседание с министри и високопоставени военни започна френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, предаде Би Би Си.

Поводът за съвещанието е снощната кървава баня, която организираха терористи в шест точки на Париж. При атаките загинаха над 150 души, около 200 пострадаха. Има данни и за най-малко осем ликвидирани нападатели. Заради най-големия атентат във френската столица на територията на цялата страна е въведено извънредно положение. Учебните заведения, които работят в събота, са затворени, контролът по границите с Белгия и Италия е възстановени. Граничари и митничари проверят хора и техните багажи на на гарите, летищата и пропусквателните пунктове по границите. Само в Париж са мобилизирани допълнително 1500 войници и офицери.

Спешно събрание свика и британският премиер Дейвид Камерън.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1822 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ей

2015.11.15 | 17:18

2
Ей меки китки еврогейски осем души ви ви скъсаха трътките а представете си колко от тях имате в страните си. Организирайте им превози по суша,въздух и море и ги махайте незабавно не можете да се борите с нещо което не се вижда. Стрували си да страдат милиони хора в Европа заради маймуни и тарамбуки от Африка и близкия изток.
безсилие

2015.11.14 | 13:53

1
Нищо няма да направят.Едно предизвестено безсилие породено от порочността на самата система която ни навират непрекъснато и на нас.

Добави коментар

Водещи новини