Нов скандал във „Фолксваген” – засегнати са и бензиновите марки

  • 04 ноември 2015 11:34

  • 2722
  • 2
Нов скандал във „Фолксваген” – засегнати са и бензиновите марки
© Getty Images/Guliver

Нови разкрития за нередности в производството на автомобили от германския концерн „Фолксваген” бяха направени късно снощи от говорител на фирмата. Концернът призна, че е манипулирал данни за стойностите на изхвърлените вредни газове от всички модели от серията „Блу Моушън”, която бе рекламирана като спазваща най-високите екологични норми. Този път засегнати са и бензинови двигатели.

В поредния скандал не става дума за манипулиращ софтуер, а за изкуствено занижени изисквания за спазване на еконормите, като по този начин изискванията били покрити от почти всички модели на „Фолксваген”. Реално обаче нормите за допустимо изхвърляне на въглероден диоксид са в пъти по-строги. Заради завишеното изхвърляне на вредния газ колите харчат и много повече бензин, отколкото се твърди от концерна.

Според разследването, което се извършва от самата фирма, от новите разкрития са засегнати поне 800 000 автомобила, най-вече с бензинови двигатели. Става дума за моделите „Поло”, „Голф” и „Пасат” на „Фолксваген”, А1 и А3 на „Ауди”, „Октавия” на „Шкода” и „Леон” и „Ибиса” на „Сеат”.Това може да коства на „Фолксваген” допълнителни 2 милиарда евро щети. След разкритията, направени снощи, акциите на концерна се сринаха с цели 8 процента.

През септември „Фолксваген” призна, че е инсталирал в дизеловите си автомобили софтуер, който изкуствено занижава данните за изхвърлени вредни газове – най-вече азотен оксид.

Последвайте канала на

2722 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
vat

2015.11.09 | 16:30

2
A със телевизията и радиото ни зомбират.Започнах да чувам гласове в главата си,извънземните ми говорят.Много добре се чувствам ,ама ще се оправя скоро.Започнах да си говоря на глас и се чувам по -добре,ама другите ме гледат нещо странно последно време.Нищо скоро извънземните ще кацнат и ще ме приберат..Нищо ми няма,нито телрфона ,нито портофейла,ама ми е весело и леко на душата.Само не мога да разбера, защо тия хора в бели престилки още ме гонят и искат да ми облекат пак тая риза с дълги ръкави и да ми ги вържат отзад.
чрез наркотици правят все по вредни автомобили

2015.11.04 | 23:26

1
най страшното е че слагат контролирани от извънземни убиици холограми в новит е автомобили вкл в двигатели ..Комбинирани с нагло вредни скенери вкл lazerni маскирани като уж фарове дневни нанасят жестоки увреждания на приземния слой на атмосферата и търсят точки з а бомбандиране при нова готвена грижливо геофизична война

Добави коментар

Водещи новини