Мястото на падането на германския самолет през март става резерват

  • 02 ноември 2015 10:36

  • 1232
  • 0
Мястото на падането на германския самолет през март става резерват
© gettyimages

Мястото във Френските Алпи, където на 24 март 2015 г. падна самолетът на Germanwings, ще се превърне в резерват, предаде ТАСС.

Представители на местните власти заявяват, че мястото на трагедията ще бъде недостъпна за автомобили и хората, които искат да почетат паметта на загиналите ще трябва да оставят моторните превозни средства на специално създаден паркинг. "Смятаме да изградим и паметник от бял камък, за да почетем жертвите на трагедията", казва кметът на най-близкото селище Пра-От- Блеон - Бернар Бартолини. Според кмета на съседния населен пункт Ле Верне - Франсоа Балик в близост до мемориала ще бъде изградена и малка сграда. "Пристигащите хора трябва да имат къде да подслонят", пояснява той.

Самолет на дъщерната на германския авиопревозвач Lufthansa фирма, летящ от Барселона за Дюселдорф, се разби на 24 март в Югоизточна Франция. Загинаха всички 150 души на борда. Следствието посочва за виновник втория пилот Андреас Лубиц (на снимката). Летецът, в пристъп на депресия, се е заключил в пилотската кабина и е насочил машината към земята, припомня медията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини