Синоптиците подготвят британците за арктическа зима

  • 07 ноември 2011 13:48

  • 1268
  • 0
Синоптиците подготвят британците за арктическа зима
©

Британските синоптици започват да подготвят жителите на Обединеното кралство за най-лошото. Според техните прогнози, тази зима не само ще стане повторение на миналогодишната, която бе призната за най- студената от десетилетия насам, но и ще постави нови температурни рекорди.

Температури от минус 20 градуса се очакват още в края на ноември, а силни снеговалежи очакват британците през декември и януари. За Великобритания силните студове са не по-малка заплаха от тероризма. А по броя на жертвите-дори по-опасна.

Всеки 20-и човек в тази страна умира от последствията на заболявания, предизви4кани от измръзване. В други европейски държави като Германия и Финландия, където студовете са нещо обикновено, смъртността е значително по-ниска. За да не позволи хората за умрат от студ, правителството въведе скала за тревога, подобна на тази за терористичните атаки.

Информациите от синоптиците ще бъдат изпращани всеки ден в болничните заведения. Ниво 1 означава, че времето е нормално, 2- лошото време се приближава,ако болницата получи код 3 , за лекарите това означава, че от този момент те всеки ден трябва да наглеждат къщи, в които живеят възрастни хора. При 4 -а скала на опасност вече се включва и армията в борбата с измръзванията.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини