Съдят български убиец на жена си в Белгия

  • 07 ноември 2011 12:42

  • 886
  • 0
Съдят български убиец на жена си в Белгия
©

Съд в Лиеж ще заседава днес за пръв път по делото срещу българския гражданин Сюлейман Юсуф, заклал през 2009 г. съпругата си Сени Манаф, пише в. "Дерниер йор".

Обвиняемият заявява, че е действал при самоотбрана, а прокуратурата настоява, че става дума за умишлено убийство. Семейството с три деца било в постоянни разпри и съпругата заявила, че иска развод, уточнява изданието. Преди да посегне към ножа, Сюлейман се обадил на приятел да го предупреди, че ще убие съпругата си и ще се самоубие. Приятелят подал сигнал на властите, а когато се добрал до дома на семейството, намерил жената убита, а съпругът й все още бил край тялото й, самият той прободен три пъти с нож в областта на сърцето.
Юсуф оцелял от раните си, тъй като нараняванията се оказали повърхностни. Пред съда той ще бъде представляван от двама адвокати, като защитната теза е, че е действал при самоотбрана, тъй като жена му го нападнала с кухненски нож. Обвинителният акт ще бъде прочетен на 14 ноември, а присъдата се очаква на 21 ноември.

Последвайте канала на

БТА
886 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини