Германският вицеканцлер поиска помощта на Русия

  • 28 октомври 2015 20:26

  • 7104
  • 6
Германският вицеканцлер поиска помощта на Русия
© Gettyimages/Gulliver

Русия и Германия трябва да си сътрудничат повече за разрешаването на конфликтите в Украйна и Сирия, заяви германският вицеканцлер Зигмар Габриел на среща с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде ДПА.

"Личното ми мнение е, че трябва да направим всичко по силите си, за да се разберем да оставим зад себе си някои ситуации в миналото и да намерим нови начини за подобряване на сътрудничеството", каза Габриел, цитиран от ТАСС.

Той добави, че дрязгите между Русия и Запада са довели само до утежняване на конфликтите в Сирия и в Украйна.

Руско-германските отношения се напрегнаха сериозно миналата година след анексирането на Крим от Русия. Москва подкрепи и проруските бунтовници в Източна Украйна, макар че отрича да им помага с войски или оръжие. Миналият месец Русия започна въздушна кампания в Сирия, за да подкрепи своя съюзник президента Башар Асад.

"Разбирам, че за вас САЩ са основен партньор за диалог по въпросите, свързани със Сирия и Украйна, но смятам, че Германия и ЕС също трябва да бъдат важни партньори", подчерта Габриел пред Путин.

"Конфликтът в Украйна е симптом, а не причина, за такива проблеми", добави той. "Най-важното е да направим всичко за реализирането на споразумението от Минск", заяви Габриел.

"Основният проблем ще бъде преди всичко границата между Русия и Украйна, която ще се контролира от украинското правителство. Трябва да се направи всичко възможно за преодоляване на този конфликт, особено като имаме предвид, че има сили в САЩ и в Европа, които дори печелят от удължаването му", подчерта германският вицеканцлер.

Основната задача в международен план днес е борбата с тероризма, заяви Путин, цитиран от БТА. "Само като победим тероризма или поне като му нанесем сериозен удар можем да говорим за напредък в политически план", добави руският президент.

Той предложи на Габриел да обсъдят и други теми. "Ако смятате за възможно и необходимо да обсъдим и някакви други въпроси, ние с колегите ми сме готови с удоволствие да поговорим по всяка тема от взаимен интерес", отбеляза Путин.

Последвайте канала на

7104 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.11.03 | 11:21

5
ШШШ...т, тихо че, разчуе ли се, че Германия може да се съюзи с Русия , Фащ ще полудеят. Та нали точно това е в основата на побъркването на Европа- само и само да не се случи
Симо

2015.11.03 | 11:21

6
Продължавай да вярваш в написаното от теб! Никой не иска съюз с дявола антихрист.

2015.11.03 | 11:21

4
ПУТИН в БЕРЛИН ! МЕРКЕЛ в СИБИР ! Това искат германците ! Мъркел- зъркел е американска кучка !

2015.11.03 | 11:21

3
Айде съюзете се най-сетне германци и руснаци. Махнете санкциите, че да се отървем от американската икономическа черна дупка.

2015.11.03 | 11:21

1
не е ли малко късно? от този слугинаж на ФАЩ,ЕС се напълни с орки и сега ще им "сърбаме попарата"
1977 - набор

2015.11.03 | 11:21

2
Пикльо я заминавай да гледаш анимации с "орки".

Добави коментар

Водещи новини