Наказаха евродепутати за нацизъм

  • 27 октомври 2015 13:54

  • 1720
  • 1
Наказаха евродепутати за нацизъм
© gettyimages

Двама депутати в Европейския парламент бяха глобени с 3060 евро заради нацистки скандали, предаде РИА Новости.

Днес председателят на органа на законодателната власт на Европейския съюз Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден и неговите заместници решиха да наложат парично наказание на поляка Януш Корвин-Мике и на италианеца Джанлука Буонано.

Корвин-Мике през юли 2015 г. по време на пленарна сесия изрази протеста си срещу идеята билетите за транспорт в 28-те да бъдат правени по единен образец. Той вдигна ръка в нацистки поздрав и извика в залата за заседания: "Един райх, един народ, един билет". Това е аналогия с лозунга на Нацистка Германия "Един райх, един народ, един фюрер". По-късно полякът отново скандализира колегите си и общността. Депутатът нарече имигрантите "човешки боклук".

Буонано, от своя страна, предизвика остра реакция, защото на първата пленарна сесия в Страсбург през октомври се появи с фланелка с колаж, изобразяващ германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се като Адолф Хитлер. На следващия ден италианец посрещна ръководителя на правителството в Берлин и френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 с нацистки поздрав.

Заради уронване на престижа на ЕП двамата депутати няма да имат право да упражняват законодателна дейност в 10-дневен период, считано от 27 октомври.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1720 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РОБЕРТ

2016.05.16 | 21:38

1
Започва се ,следващия път ще бъдат изпратени в в Аушвиц на превъзпитание.Така е при "демокрацията"-нацизма ,който казва каквото мисли там на превъзпитание.

Добави коментар

Водещи новини