Унгария ще помага за връщането на мигранти на Гърция и Турция

  • 22 октомври 2015 21:22

  • 2680
  • 2
Унгария ще помага за връщането на мигранти на Гърция и Турция
© Getty Images/Guliver

Унгария, която спазва твърда линия по отношение на бежанците, предложи на западните страни да им помогне да върнат обратно мигрантите, които не са получили убежище, в Турция или в Гърция, съобщава БТА.

"Ако е нужно, ние сме готови да пропуснем на наша територия влаковете, превозващи незаконни мигранти от Запада към Гърция или Турция", заяви днес унгарският министър на вътрешните работи Шандор Пинтер на унгаро-сръбската граница. "Ние можем дори да предоставим на разположение влакове на унгарските железници за тази цел", добави той.

Министърът направи тези изказвания по време на среща със сръбския си колега Небойша Стефанович на граничния пункт Рьоске. Мястото е сцена на сблъсъци между мигранти и унгарската полиция на 16 септември.

Същевременно няколко десетки хиляди мигранти преминаха от Сърбия в Унгария през Рьоске в края на лятото, преди Будапеща да затвори на 15 септември с телена ограда границата си. Според Унгария мигрантите, които идват на границите й, са просто икономически бежанци. Тя затвори границата си с Хърватия и пренасочи потока от бежанци към малката Словения. Близо 500 000 мигранти, дошли основно от Близкия изток, но също и от Пакистан, влязоха в Европа през Балканите от началото на годината. Известен брой от тях може да не получат убежище, за което кандидатстват в европейски страни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2680 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
777

2015.10.24 | 15:01

2
ОТ ТАЯ МРЪСНА СГАН НЯМА ОТЪРВАНЕ.....ПЛЪЗНАЛИ СА КАТО ТРОСКОТ....
СПИ6 ЛИ ЮРОДЕ?

2015.10.24 | 15:01

1
И ВСЕ ПАК ЕВРОПА ИМА СВОЯ ЮЖЕН ПОТОК!!!!!

Добави коментар

Водещи новини