Протести обхванаха Гърция

  • 21 октомври 2015 11:24

  • 1901
  • 2
Протести обхванаха Гърция
© Getty Images/Guliver

Моряците и докерите в Гърция протестират срещу приватизацията на пристанища. Демонстрации има и пред министерството по труда,където държавните служители скандират срещу промените в осигурителната система.

Днес почасови протести, а утре -24 часова стачка на пристанищните работници от всички гръцки портове. Отново недоволството е срещу приватизацията на пристанищата в Пирея и Солун. Правителството на Алексис Ципрас прие под натиска на кредиторите да премине и към приватизация на още пристанища и летища.

От синдиката на докерите и моряците на пристанище Солун съобщават, че са във връзка със свои колеги от големи европейски портове и се подготвят общи действия в скоро време.

Пред медиите протестиращите докери заявиха, че ще се противопоставят на „разпродажбата на Гърция“. Скандират, че депутатите са готови „да продадат дори и Партенона“ и призовават за масови протести.

По време на стачката утре ще бъдат блокирани фериботите, а товарните превози ще се обслужват. Това обещават до този момент от синдиката.

В подкрепа на докерите протестират и всички държавни служители днес с почасово напускане на работа и демонстрация пред министерството на труда. Държавните служители са засегнати от промените в пенсионно-осигурителната система- увеличаване на възрастта за пенсиониране и по-високи здравни вноски.

Протестите са и предупреждение към екипа на кредиторите, който преговаря с гръцкото правителство по мерките ,необходими за отпускане на поредния транш от финансова помощ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1901 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.21 | 20:17

2
Всички държави които демонстрират против Новия световен ред, ще бъдат разколачени. Започна се от Ирак, после Либия и т.н. Сега Гърция се опъна. И заминава по същия път. Срещу пари се излиза само с много пари. А никой няма повече от тези които са започнали този театър. И ако краят не ви е ясен, нещо ви липсва.
КУХИ ЛЕЙКИ НЕКАДЪРНИ

2015.10.21 | 17:51

1
Гответе се да го поемете сух , паликарета !

Добави коментар

Водещи новини