Смъртоносен евтин наркотик залива Европа

  • 04 ноември 2011 20:43

  • 1910
  • 2
Смъртоносен евтин наркотик залива Европа
©

Опасен и евтин синтетичен наркотик от Русия наводнява другите страни в Европа. Тревога бият френските власти, след като четирима души починаха от дрогата през последните дни.

Наркотикът, известен като "крокодил", води до бързи зависимост и смърт. Смъртни случаи вече са регистрирани и в Германия, Белгия, Холандия, Чехия.

В този дом в Северна Франция на 1 ноември от сърдечен пристъп издъхва 25-годишен наркоман. Френските власти са нащрек, защото за последните дни това е четвърти смъртен случай от един и същи наркотик в един и същи район. При това дрогата-убиец във Франция е слабоизвестна.

Смята се, че става въпрос за така наречения "крокодил". Родината на тази синтетична дрога е Русия, където разпространението й вече е придобило болезнени размери - до 1 млн. пристрастени.

Дезоморфинът е по-силен от хероина, но дори по-страшното е, че се изработва в домашни условия с такива леснодостъпни помощни вещества като бензин и ацетон.

Затова и отровата е наричана още "наркотик на бедните". Тя руши бъбреците и черния дроб, предизвиква тромбофлибит, сепсис, гангрена. Смъртта е неизбежна година-две след първото убождане.

Експертите предупреждават, че в условия на икономическа криза, новата евтина и адска дрога може би ще се превърне в опасно бреме за Европа.

Последвайте канала на

1910 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
koko

2011.11.05 | 20:33

2
do tozi pod men: Idiot, ami ako e tvoito dete? Taka li shte govorish, myrsha takava!
geleRod

2011.11.05 | 20:32

1
Пуснете ръководство за изработване. На китайски и индийски - също. Света има проблем с нарастването на населението и тази дрога обещава да помогне - за да не се стига до по-големи катаклизми.

Добави коментар

Водещи новини