Саркози порица иранските ядрени стремежи

  • 04 ноември 2011 18:54

  • 550
  • 0
Саркози порица иранските ядрени стремежи
© Guliver / Getty Images

Френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в осъди стремежа на Иран да се сдобие с ядрено оръжие, изтъквайки, че той противоречи на международните регулации, предадоха световните агенции.

Поведението на Иран и маниакалното му желание да се сдобие с ядрен военен потенциал са нарушение на всички международни правила и Франция осъжда решително незачитането на тези правила, заяви Саркози на пресконференция на срещата на Г-20 в Кан,
цитиран от Ройтерс.

Той обаче отхвърли възможността за нанасяне на превантивни удари срещу Иран.  "Не бива да забравяме, че продължава да съществува възможност за диалог, а ако той не даде резултат, можем да прибегнем до санкции. Ако и те се окажат недостатъчни, можем да наложим допълнителни санкции. Не бива да се опитваме да решаваме всичко със силата на оръжието. Ако бъде заплашено съществуването на Израел обаче, Франция няма да стои със скръстени ръце", каза Саркози, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Въпросът за превантивните удари бе зададен след появили се съобщения, че израелският премиер Бенямин Нетаняху се опитва да убеди правителството да разреши нанасяне на военни удари срещу Иран заради ядрената му програма, посочва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини