Никола Саркози: В Гърция се създават условия за реализацията на плана на ЕС

  • 04 ноември 2011 16:45

  • 882
  • 0
Никола Саркози: В Гърция се създават условия за реализацията на плана на ЕС
© gettyimages

Страните от Г-20 отбелязват, че в Гърция се създават условия за приемане на европейския план за повмощ, каза френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, предаде РИА Новости.

Председателстващият групата на 20-те най-развити икономики в света заяви при края на срещата в Кан: "Създават се условия за постигане на консенсуса по споразумението от 27 октомври. Ние сме радваме, че атмосферата в Гърция не е тази, каквато бе през изминалите дни". Той допълни, че Европейският съюз има твърди позиции по отношение на Гърция.

Премиерът на Гърция Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос предизвика гнева на Брюксел с идеята си да направи референдум дали страната да приеме помощта от ЕС. Според споразумението между Атина и ЕС държавата трялбва да проведе реформи, а европейските кредитори да опростят дълга на държавата с 50% Днес министърът на финансите Евангелос Венизелос заяви, че няма да има референдум.

На финала на форума бе решено, че следващата среща на високо ниво, която ще бъде през 2013 г., ще бъде в Русия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
882 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини