Берлин следял чужди мисии до 2013 г.

  • 15 октомври 2015 10:23

  • 1090
  • 0
Берлин следял чужди мисии до 2013 г.
© gettyimages

Германската служба за защита на Конституция (БНД) е следяла дейността на ред чужди организации от Европа и САЩ, работили във Федерална република до 2013 г., предаде РИА Новости.

По данни на медии в Германия разузнавателната служба на Берлин е взела под наблюдение посолства, консулства и други представителства, както и цели във Франция и САЩ. Изданията се позовават на протокол от заседание на анкетна комисия в парламента на Федералната република по повод дейността на американската Агенция за национална сигурност (АНС). По време на обсъжданията е присъствал и началникът на БНД Герхард Шиндлер. Той е посочил, че дейността е била прекратена през 2013 г. по инициатива на Роналд Пофала, който тогава е бил началник на кабинета на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Медиите предполагат, че е възможно Берлин да е прикрил дейността на разузнавачите.

В Германия проверят твърденията на бившия сътрудник на АНС - Едуард Сноудън относно как САЩ са подслушвали редица политици по света. Сред целите на следенето са били Меркел, бразилският президент Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на и други.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1090 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини