Краков пропищял от български джебчийки

  • 14 октомври 2015 06:50

  • 1911
  • 5
Краков пропищял от български джебчийки
©

Полицаите в полския град Краков са арестували 4-членна престъпна група от български джебчийки в рамките на разработка на специално създадена група за борба с джебийската престъпност.

Всичко тръгнало след "преджобване" на японска туристка. Японката се появила в един от полицейските участъци в Краков през миналата седмица и обявила кражбата на цяла дамска чанта с документите, парите и фотоопарат. Щетите или за ок. 2500 евро. Жената била в града на екскурзия и твърдяла, че е окрадена предния ден в ресторант на главния площад. Жертвата твърдяла, че кражбата е станала докато си е говорила с други туристки в момент, в който в ресторанта влезли някакви четири жени.

Според разказа на японката непознатите създали суматоха и се движели из целия ресторант, заприказвали келнерката и след десетина минути напуснали локала. Малко по-късно туристката потърсила на облегалката на стола чантата си, за да плати сметката и усетила липсата.

Разследването на кражбата било поето от "джобчетата", както на жаргон наричат ченгетата от специализирания отдел на криминалната полиция. За няколко дни били локализирани и четирите крадли, които се оказали гражданки на България на възраст от 20 до 30 години. В Полша се прехранвали като джебчийки, пише "Монитор".

Според говорителя на полицията в областта Малополша Мариуш Чярек жените били наели стая в местен хостел и "работели" по заведения в историческия център на града. Хостелът бил и мястото, където криели плячката. При претърсване на бърлогата им криминалистите намерили 2.5 хиляди евро, 10 хиляди йени, 300 долара, 15 катарски риала, два фотоапарата и фирмена чанта на туристката от Япония. Освен нея последните жертви на бандата били американски екскурзианти и гражданин на Катар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1911 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
XXL

2016.09.27 | 04:46

5
ОТ ЦИГАНКИ НЕ БЪЛГАРКИ ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС БЪЛГАРИЯ.ЖИВЕЯТ КАТО БЕЖАНЦИ НИЩО ПОВЕЧЕ
Wolf

2016.02.11 | 00:27

4
Даги изпратят на остров на северния полюс.
гост

2015.10.15 | 11:59

3
Моля да се упоменава етноса и да се уведомява Хелзинкския комитет за да могат да защитят тези достойни съграждани!
БЪЛГАРКА

2015.10.15 | 11:59

2
ТОВА СА ЦИГАНКИ ОТ ЦИГАНСКИ ПРОИЗХОД ВЪВ ТЯХ НЯМА НИЩО ЧОВЕШКО НИТО БЪЛГАРСКО.НИКОЯ БЪЛГАРСКА МАЙКА НЯМА ДА ТРЪГНЕ ДА КРАДЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ТЯ СИ ГЛЕДА ДЕЦАТА.ДОКАТО ЦИГАНКИТЕ ГИ ХВЪРЛЯТ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА СЪС ПАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ
big foot

2015.10.15 | 11:59

1
тодоров ти българи виждал ли си изобщо?!

Добави коментар

Водещи новини