Г- 20 ще задълбочи сътрудничеството в данъчното облагане

  • 04 ноември 2011 14:00

  • 558
  • 0
Г- 20 ще задълбочи сътрудничеството в данъчното облагане
© gettyimages

Правителствата на страните от Г-20 се присъединиха към Конвенцията за взаимопомощ в областта на данъчното облагане, пише в съобщение на Организацията за икономическото сътрудничество и развитие, цитирано от РИА Новости.

Документът бе подписан в рамките на срещата на 20-те най-развити икономики, започнала вчера във френския курорт Кан. Освен държавите на форума участват представители на ООН, Световната банка, Международния валутен фонд, ОИСР и Световната търговска организация. Поканени са и Гърция, Екваториална Гвинея, Обединените арабски емирства, Етиопия, Испания и Сингапур.
Конвенция предполага използване на много инструменти в областта на международното сътрудничество, автоматичен обмен на информация, многостранни съвместни данъчни проверки и международно участие при събирането на данъчните постъпления.
"Днес направихме важна крачка към засилването на световното сътрудничество", отбеляза директорът на ОИСР Анхел Гурия,. Той допълни, че организацията ще продължи сътрудничеството си и с други държави.
Г-20 е неформална организация, обединяваща развити икономики от цял свят и ред международни организации за колективно решеине на икономически и социални проблеми. Членове на групата са Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Република Корея, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, США, Турция, Франция, ЮАР, Япония и Европейският съюз. Постоянни участници на срещите са МВФ, Европейската централна банка и Световната банка.
Групата дава 85% от брутния вътрешен продукт на света.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини