ЕК: Неотговарящите на изискванията бежанци да бъдат връщани

  • 30 септември 2015 14:42

  • 1652
  • 2
ЕК: Неотговарящите на изискванията бежанци да бъдат връщани
© gettyimages

Системата за предоставянето на убежище в ЕС трябва да бъде честна и да отразява обществените нагласи. Това заяви на пресконференция заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен.

"Онези кандидати за убежище, които не отговорят на изискванията, трябва бързо да бъдат връщани. Този проблем няма да приключи скоро, но се надяваме на по-ограничен поток имигранти занапред, това зависи от нашата политика", допълни Катайнен.

Трябва да управляваме финансите си добре, защото иначе няма да достигат за нуждите на европейското общество, отбеляза зам.-председателят на комисията. По-рано днес ЕК съобщи, че отпуска 1.7 милиарда евро до края на следващата година за нуждите на държавите, приемащи бежанци.

Последвайте канала на

БТА
1652 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.06 | 14:57

2
И какви са изискванията?Да имат висше или средно образование.Да владеят английски ,френски или немски език,да са на възраст до 35 год.и да имат компютърна грамотност.
пена

2015.10.06 | 14:57

1
Значи да пстанат в Европа възрастни,майки и деца-но за временно и всички мъже обратно да се борят за промяната си там,по техните земи! Не желаем нас тук в Европа да променят тези лентяй.

Добави коментар

Водещи новини