Германия променя закони заради бежанците

  • 30 септември 2015 14:00

  • 2595
  • 6
Германия променя закони заради бежанците
© Getty Images/Guliver

Новите законодателни промени, които след гласуване се очаква да влязат в сила от първи ноември, имат за цел ускоряване на процедурата по получаване на бежански статут, изграждане на нови центрове за временно настаняване и по-ефективна процедура за връщане на онези, на които е отказано оставане на територията на Германия.

В този контекст се променя и досегашното разбиране за „страни, които не генерират напрежение“. На практика това означава, че чакащите бежански статут от Косово, Албания и Черна гора – ще бъдат върнати в страните си, тъй като те вече са в списъка на „държави, в които няма преследване“, съобщава БНР.

Федералният и провинциалните бюджети ще си поделят разходите за дългосрочно оставащите бежанци – поемат се разходите за жилище и изхранване. Досега цялата тежест падаше върху местните бюджети. Независимо къде са разположени из страната, на всеки бежанец се падат по 670 евро месечно. Всички бежанци обаче се задължават да посещават интеграционни курсове и проявяват респект и уважение към правовата държава и конституцията. Това означава, че след три месеца квалифицираните сред тях могат да бъдат наемани на работа, а на останалите се дават 15 месеца.

Вицеканцлерът Зигмар Габриел
настоява за издаване на специална брошура с първите 20 текста от германската конституция на арабски език поне в десетхиляден тираж за кандидат-мигрантите. Те трябва да знаят, че идвайки тук, приемат правилата и трябва да ги спазват, а в конституцията е написано всичко – и за правовата държава, и за разделението между нея и църквата, и за равните права между мъжете и жените. Така че – който иска да остане в Германия – трябва да знае това, предупреждава вицеканцлерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2595 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.10.06 | 17:40

6
ДА ОПИТОМИШ,,ДИВОТО,,ХА ХА ХА
попа

2015.10.04 | 20:47

5
Всички викат против СССР, но в него нямаше ислямизация, а точно обратното- цивилизоваха в различна степен "становете".

2015.10.02 | 11:26

4
Горкият обикновен германец!Без право на глас,жертван от Меркел,скоро ще разбере и усети ,че Германия вече не е негов дом!
пенс

2015.10.02 | 02:58

3
Би трябвало тези мерки да са валидни за всички в Европейският съюз,а при отказване на втора работа....път към страната им.

2015.10.02 | 02:58

2
ТЪПИ ГЕРМАНИ
не е за вярване

2015.10.02 | 02:58

1
Щели да бъдат помолени да спазват германските закони! И ако пък не искат, какво ще им се случи? Като надигнат вой разните антиевропейски организации за „правата на човека“ първи германците клякат. Хрантутят цяла Европа, ама нямат думата. Че то всички сирийци ще минат за „истински“ бегълци, също и всякакви, дето нямат паспорти но носят маркови дрехи и имат скъпи телефони.

Добави коментар

Водещи новини