Чехия няма да пречи на мигрантите по пътя им към Германия

  • 24 септември 2015 16:14

  • 2062
  • 1
Чехия няма да пречи на мигрантите по пътя им към Германия
© Getty Images/Guliver

Чехия няма да пречи на мигрантите да достигат от нейна територия до Германия. Това заяви днес на заседание на парламентарната комисия по европейските въпроси външният министър Милан Хованец, предаде ТАСС.

"Няма да спираме сирийците, афганистанците или пакистанците, които не желаят да бъдат в Чехия, да стигат до Германия", каза той.
Хованец разкритикува остро решението на ЕС за квотното разпределение на 120 хиляди мигранти. "Европа върви по грешен път и времето ще го докаже", каза министърът.

Той каза, че в лагерите за бежанци в Евросъюза в момента се намират около 750 хиляди души. Според него, ако на тези хора бъде предоставена възможност да се установят в Европа, ще последва втора бежанска вълна, този път с численост 3 милиона, тъй като получилите убежище в Европа ще се похвалят на роднини и приятели в страни от Близкия изток и Африка, пише БТА.

В момента в Чехия остават 680 свободни места за настаняване на мигранти, съобщи също Хованец. Готови сме да открием още два центъра за прием на бежанци с общо 400 места, допълни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
вие ги знаете всички продажници поименно

2015.09.26 | 17:58

1
браво това се казва политика,не са като нашите платени проститутки Боко,Плевню,Цвъки,Бачварова,Кундева,кристалина и тн....

Добави коментар

Водещи новини