Ципрас: Възстановяването няма да стане с магическа пръчка, а с тежък труд

  • 21 септември 2015 07:00

  • 1551
  • 1
Ципрас: Възстановяването няма да стане с магическа пръчка, а с тежък труд
© Getty Images/Guliver

Лидерът на лявата партия СИРИЗА, която според частичните резултати печели предсрочните избори в Гърция, заяви  снощи пред своите поддръжници, че "това е победа на народа", предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Гръцкият народ ни даде ясен четиригодишен мандат", заяви Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли. "Това не е победа на СИРИЗА, това е победа на народа на нашата страна".

"Борихме се срещу много по-силни от нас и СИРИЗА доказа, че е твърде жилава, за да умре, защото има дълбоки връзки с народа", подчерта още 41-годишният бивш премиер, цитиран от ДПА.

Той заяви, че СИРИЗА отново ще сформира коалиция с предишния си коалиционен партньор - дясната партия Независими гърци. "Ще запретнем ръкави и ще продължим да работим за една равноправна и силна Гърция", посочи Ципрас.

Лидерът на Независими гърци Панос Каменос също потвърди, че формацията ще се включи в коалиция със СИРИЗА и че очаква работата по съставянето на новото правителство да започне още днес.

"В Европа днес Гърция и гръцкият народ са синоними на съпротива и достойнство и тази борба ние ще продължим заедно още четири години", посочи още Ципрас.

"Пред нас стоят трудности, но ние имаме стабилна основа", каза лидерът на СИРИЗА. "Възстановяването няма да стане с магическа пръчка, но то може да бъде постигнато с тежък труд".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1551 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван от Бачково

2015.09.21 | 17:50

1
"...синоним на съпротива и достойнство..." Който има достойнство, той не протяга пъка за пари, а взетите на заем връща

Добави коментар

Водещи новини