Жители на Марсилия събират пари за бездомен българин

  • 20 септември 2015 08:53

  • 2624
  • 1
Жители на Марсилия събират пари за бездомен българин
© Getty Images/Guliver

Жители на френския град Марсилия подеха кампания в интернет за събиране на средства в помощ на 62-годишен българин, останал без подслон, след като общинската полиция конфискувала колата, в която спял, съобщиха френският вестник "Прованс" и френскоезичната емисия на новинарския портал "Яху".

Целта на кампанията е да се съберат достатъчно средства за закупуване на каравана за 62-годишния Кольо. "Каравана би било страхотно, най-накрая ще имам легло", възкликнал той, когато научил новината за инициативата на жителите на 9-и район на Марсилия.

В. "Прованс" цитира Абделмалек, жител на 9-и район, където била паркирана колата, в която живеел мъжът, преди да бъде конфискувана на 9 септември. По думите му българинът страда от болести на сърцето и белия дроб и му е трудно да се придвижва до болницата, където се лекува.

Кольо е бил жертва на организирана група за просия. През 2014 г. е свидетел по дело срещу трима мъже и три жени, принуждавали свои сънародници да просят и да проституират в Марсилия, пише БТА.

Константин Тодоров
2624 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кара Колю

2015.09.20 | 20:42

1
Колю е жертва на цигански изпълнения само не разбрах кво общо имат циганите с БГ?!

Добави коментар

Водещи новини