ЕК: Решението на Берлин за границата е сигнал да приемане на план за бежанците

  • 13 септември 2015 20:25

  • 3317
  • 6
ЕК: Решението на Берлин за границата е сигнал да приемане на план за бежанците
© gettyimages

Решението на Германия да възстанови граничния контрол, на първо място по границата с Австрия, за да ограничи имигрантския поток, подчертава спешната необходимост да бъде приет европейски план за разпределяне на новодошлите, заяви днес Европейската комисия в декларация, цитирана от АФП.

Страните членки трябва да постигнат съгласие по мерките, предложени от ЕК за квотно разпределение, се казва в декларацията, оповестена в Брюксел преди утрешната извънредна среща на министрите на вътрешните работи и на правосъдието на страните в ЕС. Комисията заяви, че решението на Германия да възстанови временно граничния контрол изглежда законосъобразно и че то откроява необходимостта ЕС да възприеме общ подход към бежанците. "Временното възстановяване на граничния контрол между страните членки е възможност по изключение, предвидена и формулирана в Шенгенския граничен кодекс, в случай на кризисна ситуация. Сегашната ситуация в Германия на пръв поглед изглежда ситуация, за която тези правила са в сила", се посочва в декларацията на ЕК, цитирана от Ройтерс.

По-рано днес председателят на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето разговаря по телефона с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, пред която изрази тревога за бъдещето на свободното движение в Европа, предаде Ройтерс. "С канцлерката Меркел сме единодушни, че за да държим отворени границите между страните членки на Европейския съюз, имаме нужда от повече Европа и повече солидарност при управлението на бежанската криза", написа Юнкер в Туитър.

Последвайте канала на

БТА
3317 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Пешо

2015.09.15 | 07:01

1
Да приемат бежанци?Да, но след като докажат, че са бежанци, с документи за раждане, место-живеене и т.н., в противен случай депортация, защото не са бежанци. Това да важи и за вече влезлите на територията на ЕС. Трябва всички, които не са бежанци/съгласно Законите и конвенциите/ да се депортират, да се депортират и в случаите, когато не желаят да се интегрират, да работят и да обучават децата си в светски училища.

2015.09.15 | 09:42

6
Абе, Пешо, хубаво пишеш, ама съгласно законите и конвенциите - те не са бежанци, а икономически емигранти! Бежанци са за съседните си държава, а не и за Европа! Те търсят по-добър живот! Те се преселват организирано и зад това стоят определени сили! Е как така всички са без документи за самоличност?! Връщане на всички там, където наистина са бежанци!

2015.09.15 | 09:41

5
ей сега ще кажат - тези дето не ги искаме, да остават в България и Гърция ...
Марк

2015.09.15 | 09:41

4
Скапани евролай.нари! След като допуснахи гръцките лежеци да натоварят евроданъкоплатците със стотици евро, сега допускат ислрямизацията на Християнска Европа! Тяхната.....ма......ма!

2015.09.15 | 09:40

3
Всичкото бежанец,у Белене,да белосват бельо за еврогеьовете,майка ви проклета
Плювач

2015.09.15 | 09:40

2
Кви квичете като заклано свине?!?!?!?!?!Я постройте китайски стени,това е военен заповед!Европа да вдига военно положение.

Добави коментар

Водещи новини